Wij tellen liever ook tot 10

Onze premier noemde vorige week dat we de komende periode allemaal écht tot 2 moeten tellen. Dat vinden wij ook. Superbelangrijk. Maar liever tellen wij ook tot 10. Hoe zo tot 10 tellen?

De relatie tussen ons immuunsysteem, dat ons beschermt tegen virussen en bacteriën, en onze spieren is de afgelopen jaren veel onderzocht. En wat wordt steeds duidelijker? Onze spieren zijn samen het grootste immunogene orgaan dat we hebben!

Hoe beter de kwaliteit van je spiertraining hoe meer immuunversterkende stoffen je spieren afscheiden. Hoe dat werkt? Dan komen we weer terug bij de wonderstoffen die goed getrainde spieren afgeven, de myokines. Er zijn 4 myokines bekend die ervoor zorgen dat de kanjers van ons immuunsysteem, de zgn. natural killer cells, dat zijn de patrouillerende soldaten die korte metten maken met de virussen die het op ons gemunt hebben, versterking krijgen. Deze myokines zorgen voor méér natural killer cells, en ze zorgen er voor dat die natural killer cells nog beter hun werk kunnen doen.

Daarom is fit20 blijven doen superbelangrijk! Iedere training draagt bij aan een sterk afweersysteem. En fit20-ers weten dat tot 10 tellen een onmisbaar deel is van de fit20 training…Tot 2 tellen? Natuurlijk. Maar daarnaast vooral ook iedere week tot 10!